Къси чино панталони

Започвам с нещата, които ми въздействаха силно емоционално през изминалата седмица:

Филмът "Падане". Прочитайки предварително какъв е сюжетът, прецених, че може би ще се наложи да се плаче, така че най-добрия вариант беше да отида да го гледам сам. Е, този филм надмина всичките ми очаквания. 

Read More

Любимото бяло

Нови запознанства, които направих във Виетнам през Февруари ме заведоха в Хургада, Египет. Още тогава бях сигурен, че това ще е следващата ми дестинация. Египет е място, което отлагам да посетя повече от десет години. Но очевидно на всяко нещо му идва времето. 

Read More

Летен костюм

Този месец бях изправен пред сериозна житейска дилема. Няколко седмици подред не спрях да следя прогнозата за вятъра и да се чудя на кое местенце да прекарам наближаващата ми ваканция.  Защо се чудих не мога да ви кажа, тъй като много добре знаех кое е мястото легнало на сърцето ми. 

Read More

Цветен бомбър

Напоследък като се заема с подготвянето на новия ми пост в блога, навън все вали. Ама няма нищо за чудене в цялата работа, защото все пак е пролетно време. Какво обаче ме учуди преди няколко месеца и все се каня да ви го споделя. 

Read More

Овърсайз палто

Почти приключвам автобиографията на Армани: "Да бъдеш Армани". Той е истински пример за това, че най-доброто нещо, което може да направи човек за себе си е да следва страстта си. Няма да се уморя да повтарям това, защото по този начин мотивирам и самия себе си. 

Read More

Азиатски страсти II

Онзи ден отидох да тичам в парка сам. Правя го често. По пътя си срещнах много други хора, които също бяха сами. Преди доста години това би ми се сторило странно и дори би ме натъжило. По същото това време не си позволявах да отида сам на кино, спорт, а за пътуване някъде и дума да не става. 

Read More

Милитъри акцент

Откакто пътешествието ми до Виетнам завърши, ми е много трудно да намеря смисъл в определена част от нещата, които правя ежедневно. А чашата съвсем преля след като бях на една презентация: “Живот на сърф – вълните на Атлантика и Пасифика”

Read More

Овърсайз мания

Напоследък срещам прекрасни хора по пътя си. Не знам дали е просто късмет или по някакъв начин аз също предизвиквам това. Каквато и да е причината обаче, това ме прави безкрайно щастлив. Нови приятелства, нови истории, нови места и нови предизвикателства.

Read More

Зимни плетива

Признавам си, че пиша този пост от едно далечно място, седнал между две палми. Пуснал съм си един албум на Jack Johnson, а температура на въздуха е 30 градуса. Храната е морска, а дните ми минават предимно на плажа, карайки кайтсърф.

Read More

Камилска зима II

Може би малко пообърках името на този пост. Не знам дали въобще може да се говори за зима в момента, в който пиша тези редове. А пък и от плейлистата ми в Spotify точно почна едно парче на The Vaccines - Wetsuit, което разбирайте по всякакъв начин ми навява спомени за летни фестивали, палатки, готина музика, поредни дни в употреба на фаст фууд и бира и много хора събрали се на едно място да откачат при появата на любимите си банди. 

Read More

Новогодишна резолюция

От опит вече знам, че желанието ми да сготвя нещо е правопропорционално на жаждата ми за живот. И точно този опит ме накара, предпразничното посещение на книжарницата да завърши с покупката на няколко книги, едната от които бе "Министерство на храната" на Джейми Оливър. 

Read More

Контрасти

Коледата мина. Очаквах я с нетърпение, както вече бях споменал. Успях да направя всичко, което си бях пожелал. Бях с най-близките си хора на прекрасно място, всеки ден карах сноуборд, намачках малките си племенници, доколкото успях да се вредя от бабите, разбира се и имах достатъчно време за всички тези неща. 

Read More

Камилска зима

Съботите не са измислени за да работиш, а да не говорим, че те винаги са предшествани от Коледно парти в моя случай. Но, както се казваше в една притча: И това ще мине! То даже вече мина. Та, цялата работна Събота си представях как наближаващата вечер ще я запазя за среща със себе си, хубава чаша червено вино и някоя нова книга.

Read More

За отговорността

Докато онзи ден си играех с моите племенници и Теди, който е на 2 годинки и половина забиваше яко на детските си барабани, точно така, както е гледал да го правят по MTV Rocks, а малката Мия, която е едва на няколко месеца си ядеше микрофона, защото не беше осъзнала ролята си на певица си дадох сметка, че ние възрастните сме отговорни за това дали ще заведем децата си в някоя квартална кръчма или на концерт на любимата си рок банда.

Read More

Лице назаем

Бях позагубил доверие в българското кино. Миналата седмица обаче, “Киномания” беше открита с българския филм “Каръци”. Въпреки предварителната ми нагласа, че черно-белите кадри снимани в панелки, стари училища и порутени къщи ще ме натъжат, аз останах с изключително приятно усещане след края на филма.

Read More

Есенен шопинг

Кога трябва да започнем да живеем живота си? След като си намерим по-добра работа, след като срещнем по-подходящия партньор, след като кризата свърши, след като дойдат по-съвестни политици на власт или след като всичко около нас се случва по начина, по който винаги сме си мечтали. 

Read More

Едро каре

Днес присъствах на трейнинг на тема: "Управление на кризисни ситуации". В тази връзка се сещам за нещо, което бях прочел преди време: В живота си човек или се намира в криза, или излиза от такава, или се е запътил към нея.

Read More