Карго уикенд

В света на модата доста често не се случва нищо ново, а по-скоро се появява нещо добре забравено старо. Такъв е и момента с дрехите чийто дизайн е със силно милитъри влияние. Аз съм много голям почитател на милитъри стила, както когато става въпрос за кройка, така и за различнитe видове десени (напр. камо). В този ред на мисли, карго панталоните или наричани още "комбати" са сериозен представител на този стил. Те са създадени за целите на армията, но с течение на времето навлизат все повече във варианти на ежедневно облекло, та да стигнат дори и до варианта в който се носят като част от официално облекло, дори и с вратовръзка. 

1.jpg

Моите карго панталони са от H.E. by Mango в чинос вариант със слим фит кройка. При тази кройка карго панталони не е препоръчително да пълните джобовете им, които в случая служат по-скоро като интересен елемент.

2.jpg
3.jpg

В миналото обичахме до носим "сафарита", които бяха по-скоро символ на свободата, отколкото част от соц униформите, които ни се налагаха. Сега ги наричаме якета от деним и са задължителни за гардероба на всеки мъж. Те могат да се носят както като връхна дреха, така и да заместят жилетката под сакото и да са елемент от обличането на пластове, толкова подходящо за сезон като есента. Моето е от Zara.

4.jpg

Пуловерът ми е памучен от H.E. by Mango и е с кройка на спортен суичър. Може да се комбинира с риза, а в по-смели комбинации дори и с вратовръзка. 

5.jpg

Все още има топли дни, в които използвам възможността да обуя "невидимите" си чорапи. Прави ми впечатление, че те започват да присъстват в повечето магазини на популярни марки. Аз съм си купувал от Zara, H&M и Pull&Bear. Лесно може да ги разпознаете, тъй като те се продават върху картонени шаблони.

 

Надявам се да съм ви бил полезен,

Мони