Хипстърски вълнения

На нощното си шкафче имам няколко книги (по-правилно е може би да се каже един Kindle с няколко книги в него), които чета в зависимост от настроението, в което се намирам. Последната книга, която започнах беше "По пътя" на Джак Керуак. По Керуак се запалих малко късно, може би миналата година, след като изгледах един филм  "Биг Сур", разказващ за неговите неврози. Та в книгата "По пътя", Керуак описва преживяванията на американски авантюристи, които прекосяват Америка на автостоп. Той нарича тези хора битници, а от там започва да се говори и за бийткултурата. В днешно време начина на живот доста се е променил, но продължава да съществуват хора, които да отричат масовото консуматорско общество и един от начините да изразят това е чрез начина си на обличане. Тези хора днес наричаме "хипстъри". Хипстърите са творчески настроение млади хора, с по-различно отношение към комерсиалното. 

1.jpg
2.jpg
3.jpg

"Хипстърския" начин на обличане е много небрежен и понякога дори прилича на клошарски. Лично на мен много ми допада, но са необходими доста усилия, за да изглеждаш така, все едно от нищо не ти пука.

4.jpg
5.jpg

Комбинацията в която съм облечен е изцяло монохромна. Дрехите ми са в различни нюанси на синьото. Използвам и комбинация от двоен деним, тъй като освен дънките и ризата ми е от изсветлен деним. Това е малко рисковано и трябва да сте много внимателни, когато решите да облечете твърде много елементи от деним, за да не прекалите и различните елементи трябва задължително да си кореспондират.

6.jpg
7.jpg

Дънките ми са с дълбоко дъно и слим фит кройка. Скъсани са на много места, а крачолите съм навил както обикновено, за да се виждат хубаво ботите. Ботите, които имам са много подходящи за това време на годината и са много актуални като модел. Може да ги носите както с дънки, така и с чинос панталони. Подходящи са и за небрежно елегантен външен вид.

8.jpg
9.jpg
10.jpg
11.jpg

С какво съм облечен: Елек: Zara, Суичър: Pull & Bear, Риза: Zara, Дънки: Zara, Боти: Pull & Bear, Шапка: Review

Надявам се да съм ви бил полезен и да съм ви вдъхновил да изпробвате нещо ново,

Мони :)