Милитъри парка

Понякога е много забавно, когато се връщаме назад във времето и си припомняме наши размисли, страсти и действия. Може би за голяма част от ситуациите вече ни се струва неразумен начина, по който сме постъпили или емоциите, които сме изхабили като напълно излишни, но интересното на живота е в това, че той винаги има на какво да ни научи. В този ред на мисли си спомням много добре времето, в което бях тийнейджър, както и в какво се изразяваше моето ежедневие. Първото нещо, което правих след като се прибера в къщи след училище беше да пусна MTV по телевизора още преди да съм се събул и да съм свалил ранницата от гърба си. По това време MTV създаваше идоли и натрапваше тенденции. MTV беше отговорно за начина по който се обличах, вкуса ми за музика и начина ми на забавление. В тези години съществуваше MTV поколението, така както преди това са съществували други видове субкултури, например Мод поколението. 

1.jpg
2.jpg

"Мод" е общество създадено от млади стилни англичани през 60-те години, намиращи се в Лондон с изразен интерес към модата и музиката. Те са се возили на скутери Lambretta и Vespa, обличали са се в ушити по мярка костюми и са слушали soul, ska и R&B музика. Милитъри парката също се асоциира с това общество от хора, като тя е имала задължително присъствие в техния гардероб. 

3.jpg
4.jpg

Парката също се причислява към дрехите създадени за целите на армията. Именно поради тази причина цветът, който най-много и подходожда е милитъри зелено, въпреки че може да я намерите и във всякакви други цветове.

5.jpg
6.jpg
7.jpg

Като цяло, повечето мои дънки и панталони са със слим фит кройка. Но има модели дънки с по-свободна кройка, които винаги са ме изкушавали. Такива са например няколкото чифта Levi's Engineered, които имам, както и няколко модела на G Star, които според мен са сред най-добрите производители на дрехи от деним. Моделът на дънките, с които съм облечен е създаден през 2000-та година, но в последната колекция е с някои нови допълнения.

DSC_8548 copy.jpg
9.jpg
10.jpg

Обувките, с които съм обут реших да бъдат подходящи за сезона боти. Дизайна им е много интересен, с цип, който позволява лесното им обуване и събуване. 

10.jpg
11.jpg

Надявам се да съм ви бил полезен, както и да сте харесали фотосесията, която направи прекрасната фотографка Поли Илиева.

С какво съм облечен: Парка: Pull & Bear, Дънки: G Star, Пуловер: Terranova, Обувки: Zara, Колан: Massimo Dutti

 Искрено ваш,

Мони