Кафяво кадифе

Ако трябва да определя моите предпочитания за стил, бих казал че се възхищавам най-много на италианците в това отношение. Ходил съм няколко пъти в Италия и това е страната, в която се срещат най-много добре изглеждащи хора по улиците на глава от населението. Понякога си мисля че италианците са създадени за да се обличат, да се хранят и да пият лежерно капучино. Освен стила на италианците харесвам и тяхното позитивно отношение към живота като цяло или така нареченото "dolce far niente"  (в превод: сладко нищоправене) към което все се стремя и все ми убягва. 

1.jpg

Италианците изглеждат толкова непринудено добре, че сякаш не са отделили никакво време и старание по отношение на облеклото си. Но всъщност техния стил е най-сложен и вниманието им към детайлите е огромно. Има още една италианска дума, която дори е навлезнала и в английския речник и тя е "sprezzatura" или казано на български език: изкуството  да направиш трудните действия да изглеждат лесни. Именно такъв е момента с начина по който съм си сложил моята вратовръзка.

2.jpg
3.jpg

Вратовръзката ми е от Massimo Dutti и съм я купувал от Fashion Gallery аутлета на бул. Г.М. Димитров. Съвсем умишлено тънкия край на вратовръзката е по-дълъг, въпреки че това противоречи на етикета, но ето това е пример за "sprezzatura".

4.jpg
5.jpg

Сакото ми е тъмно кафяво от толкова актуалното за сезона гладко кадифе. Дори и цял костюм от кадифе би изглеждал страхотно и ще бъде едно допълнение към стандартните костюми, които вече притежавате. Гладкото кадифе е много подходящо и за коктейли и събития, където се изисква "black tiе" дрескод. Ризата е с изрязана яка и се получава много добра симетрия с ревера на сакото. Когато обличате такава риза, препоръчвам да оставите да се вижда тънката част от врътовръзката около врата, а не да се опитвате да компенсирате с по-голям възел.

6.jpg

Ризата е от Trashness, купувал съм си я он-лайн. Тя притежава много ефектна бродерия с логото на марката. Бродерията е разположена там където обикновено се изписват инициалите на собственика на ушита по мярка риза.

Панталоните са от Zara с дребна шарка в кафяв десен и маншет. 

7.jpg

Ако се чуствате затруднени как да подберете подходящия цвят чорапи, бих ви посъветвал да се придържате към най-простото правило чорапите да бъдат една идея по-тъмни от цвета на панталона.

Надявам се да съм ви бил полезен,

Мони