Двуреден костюм

Времето на двуредните сака въобще не е отминало. Дори напротив, започват да се срещат все по-често, поотделно или в цял костюм. Разбира се, не става въпрос за кройките на старите двуредни костюми, които са носили бащите ни, а за много по-вталени сака и панталони, още по-добре ушити по мярка, ако може да си го позволите. Италианците наистина могат да бъдат пример за това.  Моят костюм е от Zara, купуван по време на коледните намаления миналата година.

Обикновенно избягвам да нося цял костюм, а предпочитам да комбинирам отделно сако и панталон. Кройката на този костюм обаче е по-алтернативна, тъй като панталоните са умишлено скъсени, завършващи с маншет и верижката към сакото също е много интересно решение, което ме кара да го нося точно по този начин. Разбира се, сакото може да се носи и отделно с дънки или чинос панталони и изглежда страхотно.

2.jpg

Гривните са ми подарък от моята приятелка Еми, която ги прави ръчно.

3.jpg

Не съм пропуснал и кърпичката за сако. Тя е бяла и кореспондира с цвета на ризата. В повечето случаи обаче е препоръчително десена на кърпичката да е съвсем различен от останалата част на облеклото и по този начин да е един допълнителен акцент, който се забелязва, а добрия стил се познава по детайлите в него. 

4.jpg

Времето вече стана по-студено и няма как да нося мокасините на босо, но пък идва сезона в който можем да бъдем много креативни с цвета на чорапите. В случая те са едноцветни, заради райето на костюма.

 

Надявам се да съм ви бил полезен,

Мони