Новогодишни съвети

Новата година дойде. Надявам се с нея и новия късмет да не закъснее. Времето за равносметка отмина и сега е момента да си подготвим планове и обещания  за предстоящата година. Аз лично имам страшно много идеи, които искам да реализирам. Някои от тях са твърде смели, но човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му. Ще споделя с вас някои мои съвети, които могат да ви помогнат да промените отношението си към самите вас през 2015, а от там и към живота като цяло. 

  •        Пазарувай умно – Да купуваш скъпи дрехи не означава че ще изглеждаш добре, както и да изглеждаш добре, не означава че си със скъпи дрехи.  Аз имах лошия навик дълго време да влизам само в определени магазини, които имах за достатъчно престижни и с висококачествени дрехи. Но тенденциите са толкова динамични, колкото и съвременния начин на живот и някои от дрехите си ги носим твърде кратко и рядко. Именно поради това, най-необходимите и задължителни дрехи, които трябва да присъстват в гардероба ни могат да бъдат  с по-високо качество от престижни брандове, а всички останали, които носим по рядко от по-достъпни брандове.  Аз доста често пренареждам гардероба си и всички дрехи, които не съм обличал повече от 6 месеца ги подарявам. Напоследък все по-рядко купувам дрехи, които не са намалени или не са на разпродажба. Имам достатъчно време да си избера какво искам от новите колекции и да си го взема по време на намаленията. Още повече, че вече намаления има по всяко време, а не само на края на сезона. В Mango например има редовно намаления през уикендите, както и в он-лайн аутлета.
  •         Открий твоя стил – Когато сте наясно с какво се харесвате, нещата стават много по-лесни. По празниците ми направи впечатление колко много жени купуват мъжки дрехи. Не оставяйте това занимание на половинките и майките си. Това е изцяо мъжка работа. Вкуса и индивидуалността са си ваши, а не на някой друг. В момента аз комбинирам с лекота всички дрехи които имам, помежду си .Повечето от тях са съвместими. На мен са ми необходими дрехи за офиса (цели костюми,сака, чинос панталони, ризи), както и дрехи за свободното ми време (дънки, тениски, суичъри).  Направете си списък с дрехите, които е задължително да притежавате (напр. тъмно синьо сако, дънково яке, дънки, бяла риза и т.н.) и когато имате желание добавяйте по нещо ново, не толкова стандартно.
  •          Отгледай си брада – Брадата е едно от нещата, по които мъжът се отличава от жената (разбира се не от всички жени). До скоро винаги съм бил идеално избръснат, но последната година започнах да се бръсна все по-рядко. Дори в момента намеренията ми са да си отгледам  брадата доста по-голяма. Убеден съм че всеки мъж трябва да пробва, на първо място защото е мъжествено, а също така защото това те научава и на някои нови неща, като например да бъдеш търпелив. В началото да си брадясал е свързано със сърбежи, безразборно стърчащи косми, а не на последно място трябва да се сблъскаш и със срахотното разочарование на майка си, която не ти позволява да целуваш малкия си племенник, както и на шегите на всички колеги и повечето приятели. Брадата също така е един сериозен ангажимент, защото за това окосмяване по лицето трябва да се грижим така както се грижим и за прическата си.

  •           Намирайте си вдъхновение – Никой не се родил научен. Дори хората са може би от малкото живи същества, които са неспособни да се грижат сами за себе си дълго време след своето раждане. В този ред на мисли, дори и хората без вкус и въображение може да се научат на това. Просто трябва да имат желание. Започнете от основните правила на обличане, тъй като за да започнете да ги нарушавате първо трябва да сте запознати добре с тях. Не е задължително да прекарвате часове в модни блогове, за да сте актуални и в крак с модата, но винаги може да се интересувате една идея повече. Все повече мъже започват да споделят своя интерес към модата и можете да взаимствате тези идеи, които биха били подходящи за вас.
  •         Не бъдете съвсем подвластни на модните тенденции – Всеки сезон носи със себе си по нещо ново, което да е актуално за момента. Но преди всичко вие трябва да сте наясно с това което на вас ви харесва, защото начина по който сте облечени и изглеждате рефлектира върху вашето настроение и самочуствие. 

Надявам се да съм ви вдъхновил да бъдете повече себе си през новата година и да изглеждате все по-уверени и стилни.

 

С пожелания за една много успешна и вълнуваща година,

Мони