Лице назаем

Бях позагубил доверие в българското кино. Миналата седмица обаче, “Киномания” беше открита с българския филм “Каръци”. Въпреки предварителната ми нагласа, че черно-белите кадри снимани в панелки, стари училища и порутени къщи ще ме натъжат, аз останах с изключително приятно усещане след края на филма. Публиката беше много емоционална и за финал, Ивайло Христов покани на сцената целия екип, работил по заснемането на филма. Аплодирах ги дълго и се почувствах горд, че съм българин. Горд съм и когато виждам как се случват малки приятни неща, движени от млади българи останали тук. Това е и причината да започна списъка си с продукти за грижа за лицето с “Bradabrat”.

Брадата

Темата за окосмяването на лицето е изключително широко дискутирана напоследък. Едни казват, че да имаш брада е мъжествено и действа като силен афродизиак на жените, други пък твърдят, че е безсмислена модна тенденция. Каквато и да е причината да имам брада обаче, не мисля да я махам скоро. За да е във форма брадата, трябва да се полагат грижи. Маслото за брада Lavish на Bradabrat, което ползвам е идеалния вариант за справяне със стърчаща брада и по-лесното и стилизиране. Също така хидратира и успокоява кожата. Маслата на Bradabrat са изцяло изработени от натурални продукти и могат да бъдат намерени в техния он-лайн магазин.

1.jpg

Самобръсначката

Няма какво да крия. Досадно е да се бръснеш. Особено ако трябва да го правиш всяка сутрин, когато едва си отворил очи и има голям риск да се обезобразиш. Тук напредъка на технологиите изиграва силно позитивна роля с изобретяването на електрическата самобръсначка. Аз ползвам моя Braun 5-а серия, за да бръсна шията си, а с тримера да оформям по-деликатните места около мустака и бакенбардите. Е, вече няма как да се порежа. Възможно е сухо или мокро бръснене. Самобръсначката е пълна с безброй нововъдения, които осигуряват по-ефикасно бръснене, но с по-малко натиск по кожата.

2.jpg

Лицето

Кожата на лицето е може би най-малко поддържаната част от мъжкото тяло. Все ни се струва твърде досадно и женско да се мажем с кремове.  Но, за да поддържаме кожата си хидратирана и за да забавим появяването на издаващите възрастта ни бръчки, трябва да се прежалим и редовно да полагаме необходимите грижи посредством специализирана козметика. Аз отдавна ползвам продуктите на Biotherm, които се нареждат сред най-добрите брандове за мъжка козметика. Като човек, който обожава екстремните спортове, кожата ми редовно е подложена на всякакъв вид стрес, било то от вода, слънце или вятър. Дори сега, подготвяйки се за моето следващо азиатско приключение през зимата съм сигурен, че продуктите на Biotherm ще са неотменна част от багажа ми. Няма как да скрия и надъхващата им кампания с амбасадори сърфисти. Точно така си представям и моя трип, като сбъдване на още една мечта: https://www.youtube.com/watch?v=ZWB3GBv1LLA.

4.jpg

Косата

Откакто смених прическата си и в продължение на няколко месеца оставих косата ми да порасне, се оказа, че трябва да сменя и продуктите за нейното оформяне. За поддържането на моят тип прическа, най-подходяща се оказа помадата. Имах и късмета да попадна на страхотно българско он-лайн магазинче за мъжка козметика. Помадата, която ползвам е Suavecito и е със средна фиксация. Тя е изключително лесна за отмиване и с жесток аромат.

5.jpg

Парфюмът

Ползвам много парфюми, но два са тези, без които наистина не мога. И двата са на Yves Saint Laurent. В зависимост за коя част на деня искам да ги ползвам или повода по-който ми се налага, избирам  единия от двата. Ежедневният ми избор e L'Homme Sport , а когато съм в строго официален аутфит залагам на L'Homme Perfume Intense.

6.jpg

Надявам се да съм ви бил полезен с моята селекция от продукти за лице и коса. Бъдете куул и се молете за сняг, защото трябва да се кара вече :),

Мони 

От къде да намерите показаните продукти: Масло за брада: Bradabrat; Самобръсначка: Braun 5030S; Помада за коса: Suavecito