За отговорността

Докато онзи ден си играех с моите племенници и Теди, който е на 2 годинки и половина забиваше яко на детските си барабани, точно така, както е гледал да го правят по MTV Rocks, а малката Мия, която е едва на няколко месеца си ядеше микрофона, защото не беше осъзнала ролята си на певица си дадох сметка, че ние възрастните сме отговорни за това дали ще заведем децата си в някоя квартална кръчма или на концерт на любимата си рок банда. Много по-лесно обаче е да не поемаме отговорност за това какво ни се случва в живота, както и в този на хората около нас. Аз пък хич не обичам да ми е лесно и като човек, който се появява редовно с различни дрехи се замислих колко хора по света нямат възможност да са облечени с каквото и да е. Замислих се и върху това, колко често се появяват нови колекции от модните брандове и какво ли става с дрехите, които не се разпродават дори и след финалните намаления.

1.jpg

Истината, с която се сблъсках е, че всъщност остават тонове с дрехи от предишни колекции, които ритейлърите не успяват да продадат. За тези тонове дрехи обаче, са изразходвани изключително много природни ресурси и човешки труд. Част от тези останали дрехи производителите рециклират, други препродават на дискаунтърски вериги като T.K. Maxx, а някаква част се използват и с благотворителни цели. Много от големите компании са намерили подходящ начин, по който да се справят с този проблем. Защо обаче пиша всичко това. Защото и ние самите можем да бъдем полезни и да помогнем на хората, които са изпаднали в нужда. Аз например, пренареждам гардероба си няколко пъти в годината и събирам дрехите, които не съм носил повече от 6 месеца. Вероятността да ги облека повече е почти минимална, а със сигурност има някой друг, който ще им се зарадва изключително много. В този ред на мисли, събирайки ненужните си дрехи и в момента, ми се иска и вие да прегледате с какво ненужно може да се разделите. Дали заради коледния дух и сезона, в който всички се сещат да правят добро или поради някаква друга причина, нека да помогнем. Ако имате ненужни дрехи, но нямате възможност персонално да ги дарите на друг, аз се ангажирам, да го направя вместо вас. Достатъчно е да ми напишете мейл или съобщение във Фейсбук страницата, за да се разберем в детайли.

Надявам се, че не съм ви отегчил с този пост, в който няма красиви снимки, но животът за някои не е красив и съм сигурен, че малко доброта няма да навреди на никого,

Мони