Боси по асфалта

Когато краят настъпи, това много често ни натъжава. Даваме ли си сметка обаче, че краят на едно нещо, води до началото на друго. Елементарна психология, но за съжаление простичките неща доста често са най-трудно приложимите. Включително и от мен самия. В този ред на мисли, краят на зимата дойде, за да настъпи пролетта. Прекрасен сезон, в който имаме мотивацията да се покажем на хората навън и да положим усилия в името на добрия външен вид. Аз лично обожавам пролетта, не само заради прекрасното време за разходки, а и заради това, че най-накрая мога да захвърля чорапите.

1.jpg

Ходенето без чорапи е тенденция, която е много заразна и ме споходи преди няколко години. Всъщност, не е задължително да бъдем съвсем без чорапи, тъй като това не е толкова хигиенично понякога. По-скоро можем да бъдем със силно изрязани чорапи, които не се забелязват. Такива вече се продават в повечето магазини за мъжка мода (ZARA, H.E. by Mango, Pull & Bear и т.н.) 

3.jpg

Вманиачаващо е да си изберете чорапи с интересен десен, въпреки че те не се виждат. Все пак може и да ви се наложи да ги събуете пред хора, а индивидуалността винаги е впечатлявала.

В какви ситуации тази тенденция би ни повлияла, зависи само от нас. Аз лично не се страхувам да експериментирам и си позволявам да съм без чорапи дори и когато нося костюм и вратовръзка.

3.jpg

За да постигнем ефекта на босия крак обаче, той трябва да се вижда. Това ще рече, че крачолите ни трябва да са по-къси и да достигат ориентировъчно до глезена. Има няколко начина, чрез които да постигнем този ефект:

  •  Скъсавяне при шивач- Дължината на крачолите може да коригираме допълнително, като има вариант да запазим оригиналния подгъв или да добавим и маншет, което е по-подходящо за официалните панталони.
4.jpg
  • Подгъване на ръка - Подходящ вариант за спортни панталони, като броят на подгъвите зависи от предпочитаната от вас дължина.
5.jpg

И тъй като времето става все по-слънчево, сложете новите си дрехи, голямата си усмивка и излезте навън с любимите си хора. Най-доброто тепърва предстои ;)

Мони