Кежуъл с елек

Убеден съм, че книгите намират читателя в правилния момент, а не обратното.  Не бях чел Мишел Уелбек от "Платформата" насам. Опитах се с "Карта и територия" да променя това, но я забравих в самолета на път за Южна Корея. Не си я купих повече. Миналият уикенд обаче, попаднах в книжарницата на неговата нова книга "Подчинение". Купих си я и с нетърпение започнах да я чета. Та, в новата книга на Уелбек попаднах на следния абзац: "И какво е нужно, за да бъде оправдан един живот? Цялата съвкупност животни, смазващото болшинство от хора живеят, без никога да почувстват и ни най-малка нужда от оправдание. Живеят, защото живеят, и толкова, така разсъждават; и после, предполагам умират, защото умират, и с това според тях свършва анализът". Не, не съм решил да променям блога си на литературен, а просто споделям върху какво се замислих и аз. Но, аз поне намерих много оправдания. И едното от тях е, че трябва да ви държа в крак с модните тенденции :) Това е и причината да облека елек за последната фотосесия.

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg

В момента, в който реших че елекът ще е новата добавка към колекцията ми от дрехи, си купих три наведнъж. Този, който облякох за фотосесията, е кежуъл вариант. Може да го комбинирате с тениска или риза. За по-небрежен вид, може да навиете ръкавите на ризата. Подходящ е и варианта, в който да прибавите вратовръзка или папионка, в случай че сте с риза.

8.jpg
9.jpg

Винаги съм харесвал клошарското влияние в модата и повечето ми дънки са състарени. Тази година обаче, тенденцията да няма здраво място по дънките се възроди и се появиха всевъзможни модели, които едва се закрепят по тялото. Аз си купих точно тези, защото не можах да намеря по-скъсани. Когато ги занесох в ателието за подгъв, се пошегувах с шивачката да внимава, че дънките ми са нови и скъпи. Тя ме погледна и ми каза: Нови ли?

Аз спирам до тук, тъй като следващата седмица се оттеглям в заслужена почивка и трябва да събирам багаж. На себе си пожелавам много силен вятър и готини емоции, а на вас много поводи за усмивки,

Мони

P.S. Не мога да спра да слушам Gregory Porter от няколко часа. Явно наистина остарявам :)

С какво съм облечен: Дънки: ZARA; Елек: Andrews; Тениска: H.E. by Mango; Обувки: Massimo Dutti; Очила: H&M

Снимки: Daniel Ivanov Photography

Фотоапарат: Canon 600D