Азиатски страсти

Последните два филма, които гледах на София Филм Фест завършиха със самоубийство. Единият беше: “Кърт Кобейн-Montage of heck”, а другия “Наследството на Александър Маккуин“. Какво обаче беше общото между двамата герои, въпреки че са се изявявали в различни области. И двамата са гениални и изключително сензитивни. Те са свързани с изкуството. Страдали са по свой собствен начин и не са разбирали общоприетите догми, които обществото налага. И двамата оставят предсмъртни писма, в които казват, че съжаляват и не могат повече да продължат напред. А аз се опитвам да не гледам с тъга на случилото се. Тези хора така или иначе остават в историята със своето наследство. Друго, което оставих за себе си от тези филми е, че болката отключва творческия потенциал и че в света на модата всяко ново нещо е добре забравено старо. Затова и аутфита, който ви представям днес е повлиян от традиционното японско облекло, но с добавени съвременни елементи.

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg

Иска ми се да кажа коя част от този ми аутфит е акцента, но мисля че те са твърде много, за да се спра само на една от тях. Определено кимоното е много впечатляващо и не е дреха, с която срещате всеки ден човек по улиците. Но в случая, комбинирано с останалите дрехи, мисля че спокойно може всеки един от вас да се разходи без да бъде обезпокояван. Е добре де, с риск няколко души да ви изгледат странно и да си кажат, че тия чужденци имат много особен вкус :)

5.jpg

Какви обаче ги забърках аз този път. Постарах се всеки един детайл от аутфита да бъде близък до японското традиционно облекло. Като ще е гарга, да е рошава. В същото време обаче, ми се стори доста уместно да вместя малко оувърсайз и обличане на пластове. А това вече са неща, за които съм говорил, така че съм сигурен, те са ви съвсем ясни :).

5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg

Сандалите! Ах, тези сандали!!! Мислих си, че никога няма да намеря заместник на любимите си трейнъри. Какво се случи обаче. Не ми е лесно да си призная, но не виждам дреха, която да не мога да комбинирам с така актуалните за този сезон кожени сандали.

Надявам се, по някакъв начин да съм ви вдъхновил да пробвате нещо различно следващия път, когато подновявате гардероба си. Наслаждавайте се на първите пролетни дни и до скоро,

Мони

С какво съм облечен: Кимоно: H&M, Панталон: H&M; Тениска: Mango, Елек: H&M, Колан: H&M, Сандали: H&M

Снимки: Daniel Ivanov Photography

Фотоапарат: Canon 600D