Овърсайз палто

Почти приключвам автобиографията на Армани: "Да бъдеш Армани". Той е истински пример за това, че най-доброто нещо, което може да направи човек за себе си е да следва страстта си. Няма да се уморя да повтарям това, защото по този начин мотивирам и самия себе си. Армани е бил на път да стане добър лекар, но за щастие следвайки страстта си той не става просто добър дизайнер, а става един от най-добрите дизайнери за всички времена. Историята на империята "Армани" адски много ми прилича на историята на империята "Ив Сен Лоран". Джорджо Армани и Серджо Галеоти се явяват италианския вариант на френския тандем Ив Сен Лоран и Пиер Берже. Или поне на мен така ми се струва. Армани прави революция както в мъжкото, така и в женското облекло. Той е виновен за създаването на деконструираните сака. Или точно такива, каквито са повечето сака в моя гардероб. Вдъхновен от този исторически факт, акцента в аутфита, който ще споделя с вас е върху палто от памучна смес, с широка кройка, което няма дори подплата. Или другояче казано, за "структурираност" и дума не може да става.

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg

Пролетното палто е изключително подходящ вариант за все още хладните и дъждовни дни. То е леко и кройката му позволява да бъде обличано както в по-кежуъл варианти, така и с по-официални дрехи. Аз се изкуших да го пробвам с износени дънки и любимите ми кожени сандали. Харесва ми да съм едва преминал тънката граница между елегантно и небрежно. 

5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg
10.jpg

В момента, в който подготвям този пост, навън вали. Прозореца ми е широко отворен, а миризмата на свежо изпълва стаята ми. Пуснал съм си лайфа на The Verve от Glastonbury 2008-а. Убеждавам се за пореден път, че Ричард Ашкрофт не е от тази планета. Чудя се защо хората бленуват за неща, от които нямат никаква нужда, а аз си мечтая за съвместно парче на Ашкрофт и Ноел Галахър. Налял съм си чаша вино и съм сам. Осъзнах, че писането е много самотно занимание, но не знам поради каква причина то ми доставя адско удоволствие. На вас ви пожелавам да не сте сами, а да сте колкото се може по-често с хората, които обичате. Но дори и да ви се случи да останете сами, казал съм, това не е нещо, което трябва да ви притеснява,

Мони

С какво съм облечен: Палто: H&MТениска: MangoДънки: Zara; Сандали: H&M

Снимки: Daniel Ivanov Photography

Фотоапарат: Canon 600D