Вълнено палто

Бях решил да прекарам седмица на едно от любимите си места в Турция - о-в Гьокчеада. Уговорката ми обаче, ставаше все по-неясна във времето и тъй като изпитвах огромна нужда да изчезна от София, реших да променя първоначалния план за моето ново пътуване. Напънах се и се сетих за всякакви хора, с които кайт сърфа по някакъв начин ме е свързал. Хора, които познавам доста задочно. Едва няколко минути след като написах съобщение във Фейсбук на една моя позната, относно какви планове има за кайт през лятото, тя ми отговори, че вече е на о-в Лимнос. Т.е. ако искам да тръгвам натам. Отне ми точно една минута да си пусна отпуска и още петнайсет минути да ми бъде одобрена. На шестнайстата минута вече и бях казал, че след няколко дни тръгвам за Лимнос. Купих си билет за ферибота Кавала - Лимнос няколко дни по-рано и в Съботата тръгнах сам. Не знаех къде точно отивам, не знаех къде ще спя и не знаех с кого точно ще прекарам ваканцията си. Знаех само, че прогнозата за вятъра е адски добра и че кайт екипировката е с мен. Малко преди Банско обаче, се оказа че имам доста пропуснати обаждания от моята позната, както и няколко смс-а, в които се казва, че ферибота от Кавала до Лимнос се отлага за следващия ден. Това означаваше, че трябваше да се нощува някъде. В един от смс-ите обаче, имаше номер на който можеше да намеря други хора, които също се оказало, че пътували за Лимнос. Така се разделих със самотата едва два часа след началото на моето отпътуване. Случайност ли беше? Едва ли. Оказа се, че другите пътуващи за Лимнос са компания от около 10-ина души, които бяха седнали в една от любимите ми кръчми в Добринище. Отидох при тях. От там пък, едно от момичетата предложи да нощуваме в къщата на неин приятел в Лещен. Едва ни нави, така да се каже. Та, тази къща се оказа най-прекрасната къща, която може да съществува на такова планинско място. Вечерта прекарахме на чардака с гледка към цялата планина, от който имах чувството че залеза продължи няколко часа и като че ли нямаше намерение да има край. Вече ни беше все едно, дали на следващия ден ще има ферибот или не. На всички ни беше толкова хубаво. Следващите дни се оказаха изклочително вълнуващи. Дотолкова, че изпитах нужда да изключа интернета си за седмица и да прекарам времето си единствено и само в настоящето. Вълнуваща беше и последната фотосесия, която направихме, заради удоволствието да облека дрехи от чисто новата колекция на H&M Studio. Колекцията ще се продава единствено в магазина на H&M на бул. Витоша, както и он-лайн от 8 Септември.

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg

Сещате ли се за неща, за които си казвате: Е, това все едно е направено за мен! По-този начин точно усещам дрехите от колекцията H&M Studio. И обяснението ми е много просто. Те са в стила, който харесвам и в който се чувствам изключително комфортно. Аутфитът на който се спрях е много семпъл. Не е нужно да си завършил мода в "Сейнт Мартин Колидж", за да ти дойде наум тази комбинация от дрехи. 

5.jpg

Пуловерът с поло яка не е някакво ново откритие, но пък е най-лесната за комбиниране дреха през есента и зимата. Веднага ви давам пример с това, колко елегантно бихте изглеждали ако облечете костюм и ризата замените с пуловер с поло яка. Или пък както аз направих, комбинирайки пуловера с чино панталони. А дългото вълнено палто. А големите му джобове без капак. А колана му. Ааааааа, без него няма как вече да се излиза навън. Особено когато температурите застрашаващо започнат да падат.

6.jpg
7.jpg

Тази есен си заделете парички за обувки с релефна подметка. Това е хита. Точка.

8.jpg

След броени дни тръгвам отново на пътешествие. Вкъщи оставям вредния си навик да контролирам нещата. Кого ли ще срещна този път? 

С какво съм облечен: Палто: H&M ; Пуловер: H&M; Панталони: H&M; Обувки: H&M

Снимки: Daniel Ivanov Photography

Фотоапарат: Canon 600D