Пепитено палто

И двете книги, които прочетох последно са написани от шведски автори. "Човек на име Уве" от Фредрик Бакман и "Стогодишният старец, който скочи през прозореца и изчезна" от Юнас Юнасон. За пръв път отидох в Швеция преди три години. Поводът беше един уъркшоп, на който трябваше да присъствам, а месеца беше Ноември. Пристигнах вечерта. Съответно, навън беше тъмно. Събудих се в шест сутринта, за да подготвя една презентация и отново беше тъмно. Закусих на тъмно, също така. Следобедната разходка навън в четири следобед беше отново в пълен мрак и като се замисля, единствената естествена светлина, която видях за три дни беше при придвижването ми от хотела до офиса едната сутрин. Доста подтискащо искам да отбележа. Дори и за местните. Или както се изрази една девойка, с която се запознах там, зимата става великото преселение на местни към разни топли места, като Тайланд например. Иначе няма оцеляване. Колкото и да е особено положението със светлината обаче, защото пък лятото е постоянно светло, явно не пречи в тази страна да се раждат успешни бизнес модели, както и гениални дизайнерски решения. Било то на мебели, ако вземем Ikea или на дрехи, ако вземем H&M. За дрехите, доказателство е и последната фотосесия. Ясно ми е, че има риск да натрапя мнението си за новата колекция на H&M Studio, но няма как да си спестя постването на няколкото фотосесии, които направихме. Просто много ми харесват :).

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg

Набрал скорост от предишния пост (Вълнено палто), в този ви срещам с друг модел вълнено палто. Или, ако трябва да изпадна в детайли, пепитено палто с права кройка. Класика ли бе да го опишеш, както се казва. Надявам се, че ви прави впечатление обличането на пластове. Казвам ги в правилната им последователност: пуловер с поло яка - риза - палто. 

5.jpg
6.jpg
7.jpg

Ако обличането на пластове не ви е направило впечатление, то съм сигурен, че чино панталоните са ви направили. Но, кройката им вече не е слим фит. Хайде малко разнообразие, моля.

8.jpg

Така, както чино панталоните вече не са със слим фит кройка и обувките тип "Оксфорд" не са съвсем стандартен модел, а със сериозна релефна и цветна подметка.

9.jpg

Есента чука упорито на вратата, а аз съм се научил вече да и се наслаждавам. Предлагам ви да не се впускате в меланхолично настроение, защото градът се напълни отново и има всякакви предпоставки за активен живот.

С какво съм облечен: Палто: H&M Пуловер: H&M; Риза: H&MПанталони: H&MОбувки: H&M

Снимки: Daniel Ivanov Photography

Фотоапарат: Canon 600D