Men in black II

Напоследък много често се замислям за това, че нищо на този свят не е вечно. Нито положението, в което се намираме, нито пък хората, с които сме заобиколени. Причината за тези размисли не е, че съм изпаднал в някаква меланхолия. Дори напротив. Тези размисли ме дърпат към едно много по-смислено съществуване. Към отделяне време първо за нещата, които са най-важни за мен. Наскоро се отбих при баба на село. Опитвам се да я чувам по-често от преди, както и да я виждам, когато имам път натам. Та, отивайки на село, жената ми беше приготвила топла месеница и кисело мляко, което беше заквасила предната вечер. Така да се каже истинска храна. Направо се разтопих от щастие, докато хапвах. В разговора ни стана въпрос за нещо, което определено бях забравил, а то обяснява много от нещата, към които имам страст. Прадядо ми е бил много добър шивач. Самоук при това. Шиел е дрехи за цялото село преди да се преместят да живеят в града. Правил е и шапки също така. Крачната му шевна машина "Singer" успях да намеря в килера. Тя е истинско произведение на изкуството. Сега съм се заел със задачата да изровя и дългата маса, на която е шиел, както и тефтера, на който е правил първоначалните кройки. В този ред на мисли, ще си призная, че преди известно време аз също нарисувах няколко модела на дрехи. Показах ги на дизайнер и обратната му връзка беше впечатляваща. Дали всичко това е случайност? Много често се питам. Отговора едва ли има такова голямо значение.  От значение сега е последната фотосесия, която направихме. И тя е свързана както с H&M, така и с името The Weeknd.  

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg

Сещате се за онова парче "Can't feel my face" предполагам. Супер танцувално е. Момчето The Weeknd обаче, освен, че набира яко скорост както с известността си на изпълнител, така и с разни готини гаджета като Белла Хадид е селектирал и много култови дрешки за H&M. Това, което на мен много ми харесва е, че с тях спокойно правя любимата си комбинация между стрийт стайл парцалки и такива с по-класическа кройка, като панталоните с ръб и тренчкот-а с двуредно закопчаване, с които съм облечен.

6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg
10.jpg
11.jpg

Със сигурност е най-добре да живеем в настоящето. Излишно е да се връщаме с тъга към вече отминали неща или пък да се тревожим за бъдещето, което най-вероятно няма да се случи точно по този начин, по който си го представяме. Връщайки се към корените си обаче, може и да се окаже от полза  ;).

С какво съм облечен: Палто: H&MПанталон: H&MАнорак: H&M; Риза: H&M; Обувки: Vans

Снимки: Daniel Ivanov Photography

Фотоапарат: Canon EOS-5D MARK II