Пролетна ваканция

Този път ще експериментирам с по-различен пост. От много време се колебая, поощряван дори и от мои приятели, дали да не започна да споделям приключенията си, но тъй като винаги съм се опитвал да държа по-личните си преживявания настрана от широката аудитория винаги съм отлагал този момент. Но, всяко правило си има изключения и ако идеята ви се стори добра и интересна, ще имам грижата да го правя и за в бъдеще. Плановете за последното ми пътуване, както и много други пъти, претърпяха сериозен обрат. Бях планирал да ходя на уейкборд ваканция в Анталия, но едни болежки в кръста бяха причината да я отложа. Те бяха и причината за първите ми изследвания с ЯМР, а след това ме отведоха и до травматолог, който да ме посъветва как да продължа с моите активности. Чудя се как стигнах до тук. Дали е заради интензивните функционални тренировки, заради които изкарах мечтания "six pack" и стигнах до тегло от 69 кг или заради дългите часове прекарани на един стол в офиса, няма как да разбера. Истината е, че определени неща просто се случват. И единственото нещо, което може да направим, когато живота ни поднесе лимони е да си направим лимонада. Та, след като отложих ваканцията до Анталия, реших новата дестинация да бъде остров Гьокчеада, който също се намира в Турция, но в друга част на страната. На Гьокчеада съм ходил много пъти и е едно от любимите ми места, заради това че мога да практикувам друг любим воден спорт, а именно кайт сърф. Травматологът, който между другото също посещава острова ми каза, че предходния сезон, почувствал много големи облекчения в кръста след няколко дни каране на кайт. Получавало се един вид екстензия на гръбначния стълб. Събирайки багажа си, реших да не си създавам големи очаквания за предстоящата ваканция. Наравно с кайт екипировката и другия багаж си взех и три книги и се подготвих за всякакви ситуации. Пристигайки на острова обаче, при моите приятели от сърф училище Crazy Island се оказа, че предстои една брутално ветровита седмица. И книгите си останаха в раницата.

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg

Остров Гьокчеада е най-големия турски остров и е едно приказно място. Разстоянието от София до острова е около 600 км и се стига за около 8 часа, като в това време влиза и пътуването с ферибота, който се хваща от Кабатепе. На острова все още има непокътнати места, въпреки че с всяка изминала година изникват нови привлекателни хотели, които водят все повече туристи. Това е райско място за всеки сърфист, тъй като в сезона вятър духа през по-голямата част от времето, а за останалите има уникални места за разходки, вкусна храна и прекрасна възможност за релакс. За тези, които имат желание да се научат да карат сърф има сърф училища и то български. Моето училище, през което съм минал и в което продължавам да прекарвам голяма част от времето си е Crazy Island. Последният път ми беше голямо удоволствие да помогна с поливането на тревата :).

7.jpg
8.jpg
9.jpg
10.jpg
11.jpg

Това мое последно пътуване се получи страхотно, за което съм безкрайно благодарен. Имайки предвид неблагоприятните обстоятелсва преди да замина, всеки ден от тази ваканция приемах като ден, в който трябва да се възползвам от всяка минута, правейки колкото се може повече от нещата, които обичам.

Бъдете здрави и сложете усмивка на лицето си, защото летния сезон е съвсем близо.

Снимки: Crazy Island Surf School